Banden & wielen

Banden & wielen

Bij Van Geel Heftruckservice vindt u verschillende soorten banden en wielen voor uw palletwagen en heftruck. Van aandrijfwielen tot lastwielen en stabilisatiewielen. Onze banden en wielen zijn er in verschillende soorten materialen, zoals nylon en rubber. Afhankelijk van waar u de banden of wielen voor nodig heeft, bieden wij de juiste oplossing van het juiste materiaal.

33 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

33 producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Selectie verfijnen

Aandrijfwielen palletwagen

Een wiel van een palletwagen of heftruck is onderhevig aan serieuze slijtage. De effecten van de slijtage zijn afhankelijk van de kwaliteit, samenstelling en hardheid (durometers) van de palletwagenwielen, zoals een aandrijfwiel. Een aandrijfwiel wordt ook wel een stuurwiel genoemd en is voor (non-)elektrische palletwagens onderhevig aan slijtage. Een versleten aandrijfwiel resulteert in een vermindering van wendbaarheid en beweging, wat kan leiden tot irritante bij het bedienen van de pompwagen.

 

Lastwielen palletwagen

Lastwielen worden ook wel vorkwielen genoemd, ook deze wielen ondergaan slijtage en dienen op zijn tijd te worden vervangen. Vooral kapotte en versleten polyurethane lastwielen dienen op tijd vervangen te worden. Bij ons vindt u verschillende lastwielen van bekende merken en voor verschillende modellen. Uiteraard zijn alle lastwielen in ons assortiment nieuw en van goede kwaliteit. Twijfelt u over welke lastwiel het beste bij uw heftruck of palletwagen past? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag.

 

Stabilisatiewielen palletwagen

Andere belangrijke wielen zijn de stabilisatiewielen, ook wel steunwielen of zwenkwielen genoemd. Een stabilisatiewiel heeft de taak om te zorgen voor een evenwichtige verdeling van het gewicht van de vracht en deze te stabiliseren en te ondersteunen. Al onze palletwagens worden geleverd met goede wielen, maar er komt altijd een moment waarop u ze dient te vervangen. Doorgaans hebben stabilisatiewielen een diameter van 180 tot 220 mm en een wielbreedte van 50 mm. Dit zorgt voor onder andere een draagvermogen tot wel 3000 kg per wiel en het bevordert het wenden of draaien van een palletwagen. Per wiel staan de specificaties beschreven en zo weet u of deze geschikt is voor uw palletwagen.