Remmen & kabels

Remmen & kabels

Een belangrijk onderdeel van uw intern transport zijn de remmen en de kabels. Het is van groot belang dat deze met iedere beurt worden gecheckt en op tijd worden vervangen. De remmen, hoofdremcilinders en kabels zijn niet alleen belangrijk voor het functioneren van uw intern transport, maar ook voor de veiligheid van uzelf en uw intern transport.

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren
Selectie verfijnen

Hoofdremcilinder

Intern transport voorzien van een rem met een hoofdremcilinder, wielremcilinder en remschoenen wordt ook wel een mechanische of een droge rem genoemd. Voorkom ongevallen en schade en vervang op tijd lekkende hoofdremcilinders, wielremcilinders en remleidingen. De hoofdremcilinder is in feiten een regelapparaat, hij activeert en beheert de remwerking van uw heftruck. De hoofdremcilinder zet niet-hydraulische druk om in hydraulische druk.

Magneetrem

Bij een magneetrem speelt zoals de naam het al zegt een magneet een belangrijke rol. De magneet spoel wordt door middel van elektriciteit bekrachtig, hierdoor kan de rem tegen de motor worden gedrukt en kan het intern transport tot stilstand komen. Als de rem met vloeistof wordt geregeld, wordt dit een natte of een vloeistof rem genoemd. Deze rem remt directer en is onderhoudsvrij. Intern transport van Linde werkt met natte remmen. Het is belangrijk om van te voren te checken of uw intern transport voorzien is van een hoofdremcilinder, een magneetrem of van een vloeistofrem.

Hoofdremcilinder heftruck

Ieder intern transport verricht zwaar werk en moet soms snel tot stilstand komen. Dit vraagt veel van de rem en als deze tekenen van schade beginnen te vertonen is het van groot belang dat de remmen worden gecontroleerd op dat ze niet te zacht worden en schade veroorzaken. U kunt makkelijk testen of alles nog goed werkt als u begint te rijden, druk de rempedaal voor enkele seconde in, dit zou in een vloeiende beweging naar beneden moeten gaan. Als dit met schokken gaat of als u moeite moet doen, dan is er mogelijk iets mis. En met bijvoorbeeld de hoofdremcilinder van uw heftruck worden vervangen.